4 iul. 2012

Bareta (brida) obisnuita

Dupa ce s-a fixtat bine firul in laseta se trece cu acul prin laseta pana in locul unde este desenata bareta. Se trece prin bucla din acest punct al lasetei, si apoi pe partea opusa apucand si din marginea lasetei celeilalte o bucla, bgand acul de sus in jos. Se realizeaza in aceasta prima miscare  un fir intins,fara sa fie nici prea strans, nici prea larg,ci  exact atat cat este spatiul dintre cele doua margini de lasete intre care se face bareta.Firele trasate pentru barete trebuie sa fie intinse corect pentru a nu modifica modelul si dimensiunea   obiectului care se lucreaza.Daca baretele se fac prea stranse se reduce din dimensiunea obiectului, iar daca baretele sant lucrate larg, dantela terminata prezinta ondulatii, dand lucrului un aspect urat. 

Dupa ce s-a dus un fir, se intoarce acul din nou in bucla de unde a plecat pentru a avea doua fire intinse pentru bareta.



Peste aceste doua fire se trece cu acul firul de ata cu care se lucreza, de cate ori este necesar,  pana se umple toata lungimea baretei, avand grija ca firele sa fie frumos asezate  unul langa altul si stranse egal.

Dupa ce am terminat de umplut toata lungimea baretei  se trece cu firlul prin laseta pana  in punctul unde este desenata  o alta bareta.





publicat de adys59

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu